3 klíčové strategie pro zvýšení prodejů a vydělání více peněz

3 klíčové strategie pro zvýšení prodejů a vydělání více peněz

Prodeje. Je to životodárná míza každého podnikání. Pověstný tlukot srdce organizace. Bez toho by firma přestala existovat. Všude čekají nekonečné příležitosti pro expanzi a ovládnutí světa. Ale ať se snaží, jak chtějí, většina majitelů firem bojuje s prodejem. Podnikatelé po celém světě se potýkají s neschopností vydělat více peněz. Je to tak, není to lehké. Zvláště, když nerozumíte mechanismu toho, co je zapotřebí ke zvýšení prodejů v jakémkoli podnikání.

Proč je to tedy tak složité? Proč je to problém, který trápí majitele firem od samotného začátku? I dnes, v takzvaném digitálním věku? Je to pro nedostatek informací? Rozhodně ne. Informací je všude dost. Ve skutečnosti je informací tolik, že jsou často zahlcující. Přidejte to ke všem zavádějícím informacím a stačí to k frustraci každého podnikatele, který se snaží zvýšit svoje tržby. Komu nakonec věříte? Kam se obrátit pro pomoc? Jakou metodu nebo strategii mít, aby jste uspěli?

Nezáleží na tom, kde začnete. Většina podnikatelů si myslí, že k tomu, aby zvýšili své příjmy, potřebují mít masivní marketingový rozpočet nebo velký vliv v odvětví. To ne. Ve skutečnosti se stačí rozhlédnout kolem. Co musíte pochopit, jsou klíčové ukazatele výkonu (KPI) ve vašem podnikání. Věci jako návštěvnost, potenciální zákazníci a konverze. Je jasné, že prodej nepřichází automaticky. Ale rozhodně nepotřebujete masivní rozpočet, abyste dostali obrovského úspěchu. Zvláště v těchto dnech.

Tak jak jednoduše zvýšit prodeje?

Schopnost budovat vztah a porozumět potřebám svých zákazníků. A je to!

To mě přimělo přemýšlet o mechanismu prodeje a o tom, co je potřeba k umocnění výsledků v podnikání. Nepotřebujete speciální vzdělání. Nepotřebujete ani masivní rozpočet. Ale ať už mluvíme o realitním průmyslu, potravinových doplňcích nebo jakémkoli jiném podnikání, potřebujete každodenní disciplínu a schopnost zůstat motivovaný bez ohledu na to, co se děje. Mluvíme zde o skutečném nasazení. Protože přiznejme si to, je opravdu lehké nechat se odradit a vzdát se. Všichni chceme čas od času hodit ručník do ringu. A tehdy se rozdělují medaile.

3 klíčové strategie pro zvýšení prodejů a vydělání více peněz

1) Vyřešit problémy zákazníka

Pokud neřešíte problémy za své zákazníky, pak se pravděpodobnost úspěchu časem snižuje. Pokud však vaše produkty a služby vyřeší velké problémy, vaše šance na exponenciální prodeje výrazně stoupnou. V podnikání je to všechno o řešení problémů. Najděte bod bolesti a pak tu bolest vyřešte. Je jasné, že bolest se rovná problémům. A čím větší je problém, tím větší je potenciál pro získání neočekávaných peněz jeho vyřešením

Jak to tedy implementovat do prodejního procesu? Jednoduše. Mluvte se svými zákazníky. Lépe je pochopte. S čím se potýkají? Jak dobře vaše současné produkty nebo služby řeší jejich problémy? Jsou věci, které by vám mohly chybět? Dokud se svými zákazníky skutečně nepromluvíte, neexistuje způsob, jak to zjistit z první ruky. Nepřipisujte to jen něčemu, co víte a nechcete dělat. Pokud nepodniknete masivní kroky, nemůžete očekávat masivní výsledky

2) Peníze následují pozornost

Neexistuje nic jako přeexponování. Často přemýšlíme o zmenšení svojí aktivity, především když nám někdo dá nějakou kritiku. Ale pravdou je, že peníze následují pozornost. Proč byste tedy věci raději zmenšovali, než abyste je tlačili dopředu? Co to znamená? Napište ten článek, nahrajte podcast, natočte video, zveřejňujte na sociálních sítích 5x-10x denně.

Nesty’dte se a nebojte se pozornosti. Využijte každou příležitost, abyste byli v centru pozornosti. Ať už to znamená sociální média nebo velká média, udělejte cokoli. Dejte podcastovým rozhovorům jednoznačné ano. Řekněte ano, když budete požádáni, abyste promluvili před skupinou, bez ohledu na její velikost. Vidíte, čím více pozornosti získáte, tím více lidí zná vaše jméno. A čím více lidí zná vaše jméno, tím větší je šance, že si koupí více čehokoli, co prodáváte.

3) Zvládejte námitky jako profesionál

Námitky jsou tichými zabijáky prodeje.. Stalo se vám někdy, že vám potenciální zákazník řekl, že potřebuje čas na rozmyšlenou? Možná vám řekli, že je to příliš mnoho peněz a museli si promluvit s manželem. Nebo to možná bylo tím, že již používají produkty nebo služby vašeho konkurenta. Ať je to cokoli, tyto námitky mohou zničit prodej. A vaším úkolem je zvládnout tyto námitky jako profesionál. Jak? Nejde jen o to, co prodáváte, o odvětví nebo o specializaci. Jde o základní porozumění zákazníkovi.

Proč si vůbec věci kupujeme? Jak to, že jeden člověk může bez mrknutí utratit 200k Kč za hodinky, zatímco jiný nemůže utratit ani 2000 korun? Víte, cena je jen námitka. Není to o ceně. Pokud se cena stane středem zájmu, přesunete se do nebezpečných vod. Poté se stává jen transakčním ukazatelem a není založena na tom, jakou hodnotu může produkt nebo služba poskytnout. Bez problémů můžete na trh uvést drahé produkty nebo služby, pokud přinášejí upřímnou hodnotu

Nejlepším způsobem, jak překonat kteroukoli z těchto námitek, je často použít posudky zákazníků nebo příklady toho, jak vaše produkty a služby pomohly ostatním. Sociální důkaz je jedním z nejsilnějších faktorů, které pomáhají překonat tyto typy námitek, spolu s vaší schopností poskytnout neprůstřelnou záruku, že bude splněno. Tímto způsobem můžete snadno rozdrtit většinu námitek, které se vám dostanou do cesty, a v důsledku toho zvýšit tržby ve vašem podnikání.